Taiteilijakoti Erkkola

Erkkola. Kuva Antti Kallio
Erkkola on runoilija J. H. Erkon (1849–1906) vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti Tuusulan Rantatiellä. Kansallisromanttisen hirsihuvilan on suunnitellut Pekka ja Antti Halonen.

Taiteilijakoti Erkkola on nykyisin Tuusulan kunnan museokohde, jossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. Talo toimii myös näyttämönä monille kulttuuritapahtumille. Erkkola on avoinna ympäri vuoden.

Erkkolan naapurissa sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökki, joka on avoinna yleisölle kesäkaudella. Lue lisää
 
Olemme avoinna 5.6. alkaen ti–su klo 10–17.

Näyttely Erkkolassa

Silja Puranen Warhorse
Lintusaari lohikäärmeet rajattu2

Tarinoita ajasta –
Silja Puranen ja Eero Lintusaari

5.6.–1.9.2024
Tuusulalaisen taiteilijapariskunnan Silja Purasen ja Eero Lintusaaren yhteisnäyttely. Puraselta on esillä animaatioita ja videoinstallaatioita sekä digitaalisesti käsiteltyä valokuvaa ja löydettyjä tekstiilejä yhdisteleviä teoksia. Eero Lintusaari tuo näyttelyyn nykykorutaidetta ja koruobjekteja.

Museovierailulle

Museo avoinna touko–elokuussa ti–su klo 10–17 ja syys–huhtikuussa ke–su klo 12–17.
RSS

Ajankohtaista

4.6.2024

Keskiviikkona 5.6. avautuva Silja Purasen ja Eero Lintusaaren yhteisnäyttely Tarinoita ajasta esittelee taiteilijaparin teoksia vuosien varrelta painottuen viimeisimpään tuotantoon. Silja Puraselta on esillä viime vuosien animaatioita ja videoita, sekä aiempien vuosien digitaalisesti käsiteltyä valokuvaa ja kierrätystekstiilejä yhdistäviä teoksia. Eero Lintusaarelta on esillä nykykorutaidetta ja koruobjekteja parin viimeisen vuosikymmenen ajalta. Lintusaari ja Puranen ovat taiteilijapariskunta, jotka ovat asuneet ja työskennelleet 1980-luvun loppupuolelta saakka Tuusulan Tuomalassa. Heidän teoksiaan on nyt ensi kerran esillä Taiteilijakoti Erkkolassa.

4.6.2024
29.5.2024

Elokuun toinen perjantai 9.8. on tänäkin vuonna täynnä taikaa, kun kesäillan täyttävät taide ja kulttuuri. Runsaasta ohjelmatarjonnasta jokainen löytää jotakin itseään kiinnostavaa. Tervetuloa viettämään unohtumaton ilta!

29.5.2024
13.5.2024

Kansainvälinen museopäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin ja niiden näyttelyihin ilmaiseksi. Tuusulassa moniin museoihin on tapahtumapäivänä 18.5. vapaa pääsy ja tarjolla on lisäksi erilaisia opastuskierroksia.

13.5.2024
25.4.2024

Tuusulan museoissa siirrytään toukokuussa kesän aukioloaikoihin. Tuusulan Rantatiellä Aleksis Kiven kuolinmökki avaa ovensa ja aukioloajat pitenevät Taiteilijakoti Erkkolassa ja Halosenniemessä. Kellokosken sairaalamuseo avaa ovensa toukokuussa muutamana päivänä. Jokelan tiilitehtaan uudessa Konehuone-näyttelytilassa on näyttelyitä koko kesän ajan.

25.4.2024
17.4.2024

Keski-Uudellemaalle rakennetaan uutta virtuaalimuseota. Nyt museolle etsitään nimeä yleisökilpailulla. Ehdotuksia nimiksi kerätään toukokuun 2024 loppuun saakka.

17.4.2024

Erkkolan tapahtumakalenteri

Etävierailu Erkkolaan

Nyt pääset Erkkolaan kotoa käsin! XR-museon etävierailu vie runoilija J. H. Erkon matkaan. Tapaamme Erkon niin arjessa kuin työn touhussa, kuulemme hänen runouttaan ja näytelmiään sekä pohdimme runoilijan sielunmaisemaa. Ovet ovat avoinna yötä päivää uteliaille matkailijoille.

Lue lisää XR-museosta xrmuseo.com