Erkkola
Takaisin ylös

Oopperalaulaja Helena Juntunen konsertoi Erkkolassa

01.12.2017

Helena JuntunenTaiteilijakoti Erkkolan näyttely "Confinus Finlande 2017 – avauksia ja rajapintoja" on esillä viimeistä päivää sunnuntaina 10.12. Näyttelyn päätöskonsertissa esiintyy oopperalaulaja Helena Juntunen, joka on yksi valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Häntä säestää pianisti Janne Hovi. Joulusävytteinen konsertti kuullaan Erkkolan tuvassa klo 13.

Confinus-ryhmän taiteilijoista osa on myös paikalla sunnuntaina konsertin yhteydessä kertomassa näyttelystä. Confinus Finlande 2017 – avauksia ja rajapintoja -näyttelyn taiteilijat ovat maidensa eturivin taidegrafiikkoja. Heitä yhdistää myös rakkaus kivilitografiaan ilmaisuvälineenä. Kansainvälisen yhteisnäyttelyn taiteilijat ovat: kaksi italialaista taiteilijaa Gaetano Cipolla ja Giuseppe Colombo, ranskalainen Catherine Keun sekä suomalaiset kollegat Kalle Berg, Matti Hintikka, Elina Sipilä, Kuutti Lavonen ja Kaisu Sirviö.

Confinus-näyttelyn päätöskonsertti
su 10.12.2017 klo 13
Helena Juntunen, sopraano & Janne Hovi, piano
Museon pääsymaksu 5/4/2 €

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
Avoinna 26.9.–10.12. ke–su klo 12–17
Pääsymaksut 5/4/2 €

Helena Juntunen, sopraano

Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margarethan roolia Gounod'n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002.

Viime vuosien roolidebyyttejä maailmalla ovat olleet mm. Mozart-roolit Pamina, Kreivitär ja Donna Elvira, Mimìn rooli Puccinin oopperassa La Bohème, Tatjanan rooli Tšaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin, Mariettan rooli Korngoldin oopperassa "Kuollut kaupunki", Jennyn rooli Kurt Weillin oopperassa "Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho", Madame Butterflyn nimirooli ja Neddan rooli Leoncavallon oopperassa Pajatso. Ulkomaisista oopperataloista Juntusta on kuultu Brysselissä, Nancyssa, Minnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa, Montpellierissä, Nizzassa, Genovassa ja Wienissä.

Kaudella 2016–17 Juntunen lauloi mm Don Giovannin Donna Elviraa Savonlinnan Oopperajuhlilla, Die Tote Stadtin Mariettaa Baselissa ja Salomen nimiroolin Strasbourgissa.

Maailman arvostetuimmat konserttiestradit Tokio, Berliini, Amsterdam ja Lontoo ovat tulleet sopraanotähdellemme tutuiksi. Useimmiten viemisinä on Jean Sibeliusta, Perttu Haapasta tai Esa-Pekka Salosta. Juntunen on levyttänyt mm. BIS Recordsille, Alballe ja Ondinelle.

Janne Hovi, piano

Janne Hovi opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Sirkka Harjunmaan oppilaana, ja sen jälkeen solistisella osastolla Jussi Siiralan johdolla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 2004.

Hovi on toiminut useiden laulajien säestäjänä, erityisesti vaimonsa Taina Piiran. Hän on myös kantaesittänyt ja levyttänyt uutta suomalaista musiikkia, mm. säveltäjä Antti Nissilän tuotantoa. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt Ruotsissa ja Kanadassa. Hänet palkittiin vuonna 2003 Väinö Sola -stipendillä. Jazz-musiikin alalla hän on viime vuosina esiintynyt mm. Antti Sarpilan kokoonpanoissa.

 

Takaisin